Yoga voor volwassenen

Hatha-yoga is een praktische methode voor mensen die een positieve verandering in hun leven en gezondheid willen brengen.

De yoga-vorm die tegenwoordig het meest in het westen onderwezen wordt, is Hatha-yoga. Deze vorm van yoga richt zich op de vitaliteit en souplesse van je lichaam. Dit doen we door gevarieerde lichaams-, adem- en concentratie-oefeningen. Door alle oefeningen met aandacht en rust uit te voeren, is het resultaat niet alleen een gezonder lichaam, maar ook een sterkere en heldere geest.

Bij yoga staat de eigen ervaring centraal, zonder competitie. Het is niet moeilijk en je hebt er geen lenig of 'mooi' lichaam voor nodig. Yoga is een uitstekende methode om jezelf te leren ontspannen.

Voor wie

Yoga is voor iedereen, vrouw, man, kind of zwangere. Na elke yogales zal menigeen zich ontspannen voelen. Yoga is een uitstekende manier om jezelf en je grenzen beter te leren kennen. Het kan ook een methode zijn om diverse klachten zoals hoofdpijn, slapeloosheid of rug- en nekklachten te verminderen of te doen verdwijnen.

Yoga is een levensfilosofie waarbij iedereen zich thuis kan voelen, onafhankelijk van levens- of geloofsovertuiging.

Renske Tuinstra

renske tuinstraDe yoga- en meditatielessen worden gegeven door Renske Tuinstra: "In 1997 ben ik begonnen met het volgen van yogalessen. Ik was al een langere periode op zoek naar meer energie en vitaliteit in mijn drukke bestaan. Al bij de eerste les voelde ik me meer ontspannen dan tijden daarvoor. Door het beoefenen van yoga luister ik nu beter naar mijn lichaam. Ik voel me energieker en geniet bewuster van het leven.

In 2003 ben ik begonnen met de opleiding voor yogadocent bij de Saswitha Opleidingen te Bilthoven. Naast de basis-opleiding heb ik inmiddels diverse modules gevolgd zoals; anatomie en fysiologie, ademtechniek, yantra en mantra, yoga en meditatie, kinderyoga en mindfulness. Als specialisatie heb ik zwangerschaps-yoga en chakra-psychologie gevolgd. Tevens heb ik een tweejarige meditatie-opleiding gevolgd bij de Blikopener te Tilburg".

logo linkedin 1024x289    
LikeUsOnFacebook

yogaleerdam

Yoga Leerdam
Energieweg 17V • 4143 HK, Leerdam
T 0345 - 619 466 • M 06 156 207 80 
info@yogaleerdam.nl