Zwangerschapsyoga

Met vertrouwen zwanger zijn, bevallen en moeder worden.

Zwangerschapsyoga is voor jou (en je partner) een positieve en een praktische ondersteuning wanneer je zwanger bent. Zwanger worden is een bijzondere en unieke ervaring. Je hebt een kindje in je buik dat groeit en dat wil je beschermen. Door je zo goed mogelijk te ontspannen tijdens de zwangerschap en je goed voor te bereiden, zal je met meer kracht en zelfvertrouwen de bevalling ervaren.

Voordelen van zwangerschapsyoga

Bij Yoga Leerdam word je begeleid door gediplomeerde zwangerschaps-yogadocenten.

zwangerschapsyoga 3Je leert:

  • Hoe je weeën kunt opvangen
  • Baringshoudingen
  • Persweeën
  • Overgave en ontspanning in de bevalling
  • En alle onderwerpen die jij belangrijk vindt of waar je meer over wilt weten.

Door zwangerschapsyoga behoud je souplesse en neemt je kracht toe, zodat je fit de bevalling in gaat. Dit kan in groepsverband of wil je individuele begeleiding dan is dat ook mogelijk.

Door wie gegeven

Anne Eschauzier is zwangerschapsyoga-docent. De lessen bestaan uit een combinatie van theorie rondom zwangerschap en bevalling. Tevens doet ze elke les verschillende yoga oefeningen om het lichaam soepel en ontspannen te houden. 

 

Anne Eschauzier

renske tuinstra

Mijn naam is Anne Eschauzier en in 2012 ben ik voor de liefde van Amsterdam naar Leerdam verhuisd. Ik ben moeder van Bowe (2014) en Doan (2016). Sinds het moment dat ik zwanger werd van mijn eerste zoon, werd ik gegrepen, ontroerd en gefascineerd door het moederschap. Wie ben ik als moeder? Wie ben ik als ik geen moeder ben? Wie zijn mijn kinderen en hoe begeleid ik ze zo goed mogelijk in deze wereld?

Gedurende mijn beide zwangerschappen heb ik in totaal drie keer een zwangerschapscursus gevolgd. De combinatie van ontspanningsoefeningen, de juiste informatie, én het uitwisselen van ervaringen met andere moeders zorgde ervoor dat ik zin had in het moederschap en er met vertrouwen in kon stappen. Ik voelde zelfs zoveel enthousiasme en warmte voor het moederschap dat ik de opleiding heb gedaan voor docent zwangerschapsyoga.

Ik heb tot nu toe in mijn leven het geluk gehad dat ik in totaal 5 jaar op reis kon. Dit heeft mij geïnspireerd om mijn blik naar buiten altijd open en nieuwsgierig te houden. Tevens leerde ik tijdens het reizen te vertrouwen op mezelf. Dat ik kon leven op de manier die bij mij past en dat dat goed is. Dit gegeven neem ik ook mee in mijn lessen: te leren vertrouwen op je eigen lichaam, op wat er gaat komen en daarbij te accepteren dat je vaak niet weet hoe en wat. En dat dat oké is.

De lessen die ik geef bij Yoga Leerdam, bestaan uit een combinatie van theorie rondom zwangerschap en bevalling. Tevens doen we elke les verschillende yoga oefeningen om je lichaam soepel en ontspannen te houden. Mijn wens is, dat mijn cursisten middels mijn lessen, een moment voor zichzelf kunnen ervaren. Waarin ze zich kunnen opladen en zich met vertrouwen en plezier voor kunnen bereiden op het aankomende moederschap.

 

yogaleerdam

Yoga Leerdam
Bezoekadres: De Oase • Geer 37 • 4243 JS  Nieuwland
Postadres: Laantje van Van Iperen 61 • 4142 EP  Leerdam
T 0345 - 619 466 • M 06 156 207 80 
info@yogaleerdam.nl