Zwangerschapsyoga

Met vertrouwen zwanger zijn, bevallen en moeder worden.

Zwangerschapsyoga is voor jou (en je partner) een positieve en een praktische ondersteuning wanneer je zwanger bent. Zwanger worden is een bijzondere en unieke ervaring. Je hebt een kindje in je buik dat groeit en dat wil je beschermen. Door je zo goed mogelijk te ontspannen tijdens de zwangerschap en je goed voor te bereiden, zal je met meer kracht en zelfvertrouwen de bevalling ervaren.

Voordelen van zwangerschapsyoga

Bij Yoga Leerdam word je begeleid door gediplomeerde zwangerschaps-yogadocenten.

zwangerschapsyoga 3Je leert:

 • Hoe je weeën kunt opvangen
 • Baringshoudingen
 • Persweeën
 • Overgave en ontspanning in de bevalling
 • En alle onderwerpen die jij belangrijk vindt of waar je meer over wilt weten.

Door zwangerschapsyoga behoud je souplesse en neemt je kracht toe, zodat je fit de bevalling in gaat. Dit kan in groepsverband of wil je individuele begeleiding dan is dat ook mogelijk.

Door wie gegeven

Arlette Berkouwer zwangerschapsyoga-docent en eigenaresse van Heel je vrouw zijn. Vanaf medio 2019 komt Manon Koekoek bij ons babymassage geven om zo samen met Arlette een uitgebreider programma te kunnen geven in de toekomst. Yoga Leerdam is aangesloten bij de Vereniging van Yoga-docenten Nederland.

 

 • Arlette Berkouwer

  Arlette Berkouwer

  Even voorstellen 

  Mijn naam is Arlette Berkouwer(1972), docent Zwangerschapsyoga, fertiliteits- en zwangerschapsreflextherapeut en Kindertolk. Ik begeleid op professionele wijze zwangere vrouwen bij hun bevalling. Tevens ben ik de liefdevolle mama van Daphne (2009).  

  Door een aantal events in mijn leven en na mijn zwangerschap van Daphne is mijn bewustwordingsreis echt begonnen. Ik heb mijn baan in het bedrijfsleven opgezegd om helemaal mijn hart te kunnen volgen. Mijn passie is om zwangere vrouwen en hun partner in deze bijzondere periode in hun leven te begeleiden zodat ze bewuste keuzes kunnen maken en in vertrouwen het avontuur tegemoet gaan. 

  Inmiddels heb ik 12 jaar praktijk in Leerdam als (zwangerschaps-)reflextherapeut en volg ik al 20 jaar yogalessen. Vanaf januari 2019 ben ik opgeleid en ingewerkt door Renske Tuinstra in de lessen zwangerschapsyoga.  

  Het allerbelangrijkste is mijn enthousiasme voor alles rondom zwangerschap en geboorte. Met alle liefde en plezier begeleid ik je in deze bijzondere periode in je leven! 

yogaleerdam

Yoga Leerdam
Energieweg 17V • 4143 HK, Leerdam
T 0345 - 619 466 • M 06 156 207 80 
info@yogaleerdam.nl